(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Babičino kyselo
Potřebné ingredience
Brambory předem uvařené ve šlupce, sušené houby, vejce, smetana, sůl, pepř, kmín drcený, ocet, hl.mouka.
Postup přípravy
Naše oblíbené babičino kyselo bez kvásku.Dědeček neměl rád z kváskem a tak babička dělávala po celé léta toto kyselo, a naučila ho i mě a řeknu vám že se po něm doma jen zapráší je to mňamka a tak ho chci dopřát i vám!!!:-)
Dáme vařit vodu hodně sušených hub, sůl, pepř, drcený kmín a necháme vařit do změknutí hub.
Mezi tím si oloupeme předem uvařené brambory ve slupce a tvořítkem třeba na hronolky dáme do polévky.CHvíli vaříme.
Zahustíme smetanou a hl.moukou, né zas tak moc aby to nebylo husté, protože do polévky ještě dáme umýchaná vajíčka na másle, tím se to ještě kapánek zahustí.
Takto vypadá kyselko hotové i s umýchanými vajíčky.
Pak podáváme kdo chce může dochutit octem.
Přeji dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martinabrigita
(upraveno)
4. 1. 2013, 12:10
Tak se právě vaří a myslím, že už dle dílčích ochutnávek bude celkový výsledek mňamózní, což je při mých těhotenských nevolnostech co říct. Ukládám do oblíbených receptů.
veleprcek
(upraveno)
6. 5. 2013, 19:49
@martinabrigita
tak hlavně jestli chutnala a zda od ochutnávek nějaká zbyla před dokončením v kastrólku
MILU999
(upraveno)
3. 12. 2010, 10:35
zrovinka jí vařím..už se těším a doufám,že se povede